DE PERFECTE ZELFGEMAAKTE PIZZA MAAK JE ZO

Deli Dough pizzadeeg wordt met de hand gemaakt van de beste biologische ingrediënten, volgens authentiek recept. Daarna vriezen we ons pizzadeeg direct in. Op deze manier wordt ons deeg lang houdbaar zonder dat we conserveermiddelen hoeven te gebruiken. Dus welke smaak je ook kiest, met Deli Dough haal je de beste start voor je zelfgemaakte pizza in huis. De volgende stappen – en wat culinaire creativiteit – zorgen daarna voor de perfecte zelfgemaakte pizza.

1. ONTDOOIEN

Vandaag = pizzadag? Haal je Deli Dough alvast uit de vriezer en zet de bol in een grote schaal in de koelkast. In ongeveer 6 uur zal het pizzadeeg ontdooien en iets rijzen.

2. BLOEM

Ontdooid? Dan kan het pizzadeeg de koelkast uit. Strooi wat bloem over de bol zodat er een dun laagje omheen zit, duw ‘m ‘in shape’ en bedek met een vochtige doek tot het pizzadeeg op kamertemperatuur is.

3. REKKEN & STREKKEN

Van bol naar bodem. Als je het echt op de Italiaanse manier wilt doen, laat je de deegroller in de la en vorm je de bodem met de hand. Check de video hieronder voor een voorbeeld.

4. HITTE

Hitte is een van de belangrijkste dingen als je voor de perfecte smaak, korst en ‘bite’ gaat. Dus: opstoken die oven, tot 220°C of 250°C. Heb je een pizza oven? Die mag zelfs naar 500°C

5. SMAAK

Elke soort Deli Dough pizzadeeg heeft z’n eigen karakeristieke smaak, die dankzij de biologische ingrediënten en het originele Italiaanse recept volledig tot z’n recht komt. Jouw creatieve topping doet de rest.

6. BAKKEN

‘Maak je eigen pizza’ met de kinderen of een culinaire pizza-party met vrienden? Al die unieke pizza’s hebben verschillende baktijden, dus hou altijd een oogje op je pizza. Of check de baktijden van onze recepten

TIPS:VOORBEREIDING

RECEPT:CAPRICCIOSA

RECEPT:GAGLIARDA