Deli Dough Tumeric Pizza Florentine

INGREDIËNTEN

1 bol Deli Dough Tumeric pizzadeeg met kurkuma
2-3 el tomatensaus
2 handen geraspte mozzarella (ongeveer 100 gr)
2-3 handen (baby)spinazie
1 ei (vrije uitloop of biologisch)
geraspte parmezaan

STAP VOOR STAP PIZZA MAKEN

  1. Verwarm de oven voor op 250ºC, met daarin alvast een pizzasteen of zware bakplaat.
  2. Was de spinazie en kook kort tot de blaadjes slap worden. Plaats ze in een vergiet, druk voorzichtig het vocht eruit en laat verder uitlekken en afkoelen.
  3. Rek een ontdooide bol Deli Dough Tumeric pizzadeeg uit tot een ronde pizzabodem van ongeveer 30 cm doorsnede. Voor het beste resultaat doe je dit met de hand in plaats van met een deegroller (check onze video’s voor uitrekken met de hand en andere handige tips).
  4. Bestrooi de bakplaat of pizzasteen met bloem en bak de uitgerekte pizzabodem 3 minuten tot het deeg iets begint te rijzen.
  5. Haal de pizzabodem uit de oven, verdeel de tomatensaus met de onderkant van een grote bolle lepel over de bodem en strooi er helft van de geraspte mozzarella over.
  6. Verdeel de spinazie over de pizza en hou in het midden een gat vrij voor het ei. Strooi de rest van de mozzarella over de pizza en breek voorzichtig het ei boven de vrijgelaten plek.
  7. Plaats de pizza terug in de oven. Als je de pizza op de steen of direct op de bodem van de oven legt, krijg je een extra knapperige korst.
  8. Bak de pizza ongeveer 3-4 minuten tot het ei naar wens is.
  9. Serveer je zelfgemaakte pizza met versgedraaide peper en geschaafte parmezaan.

ONTDEK ALLE SOORTEN DELI DOUGH PIZZADEEG